Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Через Кернеса розпустять Харківську мерію та обласну раду

Через Кернеса розпустять Харківську мерію та обласну раду
53118 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські ЗМІ вже «кишать» сенсацією: українська влада знову порушує права громадян


Російські ЗМІ вже «кишать» сенсацією: українська влада знову порушує права громадян. В цей раз через гучне попередження, що пролунало в українському парламенті: Харківську мерію та обласну раду розпустять через мера міста – Кернеса.
Справа в тому, що чиновник відмовився визнати агресію з боку Росії у війні.
Депутати від фракції «Радикальна партія» та «Блок Петра Порошенка» подали ініціативу, згідно з якої скандального мера відсторонять від керівної посади.
Нагадуємо, що згідно Конституції місцеве управління можуть обирати лише мешканці того регіону, де відбуваються вибори. Призначати, знімати чиновників, Верховна Рада не має права.
Проте, за словами лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка, ситуація набула критичних обертів. Він розповідає, що це вже не перший випадок, коли місцеве управління Харківської області не підтримує зовнішньополітичний курс України.
«Якщо зараз не розпустити обласну раду, то ймовірно, завтра, підтримуючи агресора, вони проведуть мітинг в підтримку Новоросії, а згодом і референдум, щоб остаточно дестабілізувати ситуацію в країні. Тому ми виступаємо за те, що б законними методами прибрати Кернеса від влади! » - коментує народний обранець.
Питання зняття Кернеса з посади мера досі обговорюється. На даний момент у колах ВРУ вирішується створення законопроекту, щодо усунення місцевої влади у Харкові із урахуванням думки самих жителів міста.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео