Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Парламентарі розповіли, як Україна знизила газову залежність

Парламентарі розповіли, як Україна знизила газову залежність
132647 ПЕРЕГЛЯДІВ

Газове питання вирішується вже кілька років і далеко у невигідному аспекті для України. Сьогодні уряд повідомив, що наша держава поступово позбавляється газової залежності від країни-сусіда, за сумісництвом агресора на Сході


Газове питання вирішується вже кілька років і далеко у невигідному аспекті для України. Сьогодні уряд повідомив, що наша держава поступово позбавляється газової залежності від країни-сусіда, за сумісництвом агресора на Сході.
Блискучих перспектив і повної незалежності від імпортного блакитного палива парламентарі нам поки що не обіцяють, проте надають втішну статистику: за рахунок економії взимку, було закуплено лише 2 млрд кубометрів газу. Тішить, що ціна за газ відрізнялася від попередніх розрахунків. Тепер газ закупили не за 300 доларів США за тисячу кубометрів, а за 245.
Такий курс оплати газопостачання урядовці пообіцяли тримати і надали. Парламент на чолі з Петром Порошенко вважають такий крок найважливішим досягненням їх команди за час правління.
Експерти ж заявляють, що на зниження ціни на закупівлю газу Україною став обвал газового ринку Росії. Крім того, зараз наша держава буде проводити закупівлю реверсного газу краї Європи.
Нагадаємо, що на минулому тижні обговорювалося питання будування південного потоку газотрансу лідерами країн Європейського союзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео