Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Парламент надав офіційний звіт про результат 100 днів роботи

Парламент надав офіційний звіт про результат 100 днів роботи
132659 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пройшло 100 днів роботи уряду і за цей час зроблено великий поступ у проведенні реформ у країні


Пройшло 100 днів роботи уряду і за цей час зроблено великий поступ у проведенні реформ у країні. Ще раніше спікер ВРУ Володимир Гройсман анонсував результати надбань Ради, проте вже сьогодні опубліковано офіційний звіт.
Яку ж користь принесло нам восьме скликання парламентарів?
Перш за все, в умовах війни, незважаючи на усі складнощі, було прийнято Державний бюджет 2015, а також скасування позаблокового статусу України. Слід додати, що Президент України ініціював відкритість доступу до витрат державних коштів. Важливим і складним було рішення позбутися депутатської недоторканності. Також за 100 днів було вирішено долю децентралізації влади: підтримало більшість депутатів.
Щодо інших сфер, то Мінекономрозвитку заявило, що відмінило 16 регулярних скорочень строку отримання сертифікатів для ведення аграрного бізнесу. Нагадуємо, що на зустрічі Конгресі США та уряду України біло вирішено надати пріоритет - розвитку аграрної сфери.
МВД відзначилося створенням нової патрульної та організації відомства АТО. А щодо оборонної сфери, то тут Міноборони зазначило збільшення чисельності армії ВСУ, а також ведення курсу на модернізацію військового обладнання.
Крім того, основним досягненням уряду було спрощення механізмів побудови житла, а також приваблення коштів для відновлення пошкоджених будівель на Донбасі. Щодо проблеми переселенців, то тут МЗС відзначає, що для тих, хто був вимушений покинути рідний край, виділено 100 млн євро для гуманітарної допомоги від країн ЄС. Також глава МЗС зазначив прогрес у перемовинах з НАТО, щодо надання військової допомоги та збільшення обороноздатності держави, а саме введення миротворців та поставки летальної зброї.
Окрім позитивних сторін, варто відзначити, що плідність праці урядовців більшою частиною фігурує лише на папері. Ложкою дьогтю стало кнопкодавство і численні бійки у залі засідання Ради.
Експерти зазначають, що проведення більшості реформ – ніщо більше ніж піар-акція окремих особистостей. Крім того, самі ж депутати зізнаються, що деякі законопроекти приймалися і з четвертого, і навіть з п’ятого разів.
Звісно, більшість виборців, голосувавши за тих чи інших кандидатів, прагнули раз і назавжди позбутися політичного безкультур’я, проте самі ж депутати не надто прагнуть цього. Крім того, суспільство здивувало, що навіть при критичній ситуації у країні, Рада дозволила собі піти на традиційні новорічні та різдвяні канікули, хоча самі народні обранці не раз підкреслювали, що зараз як ніколи, треба посиленно працювати, адже у країні іде війна…
Ось такими були результати роботи наших народних обранців. Звісно, було багато позитивних моментів, як-от прозорість витрат коштів. Проте, була й інша сторона медалі: деякі законодавці ініціативи просто ігноруються, а деякі - навпаки, слухаються до тих пір, поки більшість не проголосує «за». Частина реформи є недосконалими, потребують доопрацювання, проте все ж таки, більшість нововведень є корисними для держави. Значний поступ у реформаторських новаціях відмітили навіть закордонні лідери держав.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео