Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна відмовиться від російської електроенергії

Україна відмовиться від російської електроенергії
132670 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд інформує, що у разі розробки спільного проекту з Молдовою та Румунією Україна зможе відмовитися від постачання російської електроенергії


Уряд інформує, що у разі розробки спільного проекту з Молдовою та Румунією Україна зможе відмовитися від постачання російської електроенергії.
Міністр енергетики та вугільної промисловості заявляє, що дана інновація допоможе нашій державі поступово позбуватися економічної залежності від держави-агресора.
«Сьогодні наша Об’єднана енергетична система працює паралельно з країнами СНГ, Балтії. Досі не припинена співпраця з Росією, але основний пункт нашої стратегії – поступово відійти від залежності. Які можуть бути варіанти подальшого розвитку власного енергетичного сектору?
Перш за все, хочу зазначити, що для досягнення мети ми повинні працювати обосібленно в своїй енергетичній системі. Другий, спосіб і найбільш вигідний – це адаптувати нашу енергосистему до європейських потреби і стандартів, щоб у подальшому вже приєднатися до європейської синхронної зони», - звітує міністр енергетики Олександр Свєтелик.
На даний момент, уряд зазначає, що проект впровадження енергосистемі європейського зразка на сьогоднішній день погодились розробляти спільно з Україною дві країни-сусіди: Молдова та Румунія.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео