Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екс-міністр економіки заперечує будь-яке укріплення гривні на валютному ринку

Екс-міністр економіки заперечує будь-яке укріплення гривні на валютному ринку
26669 ПЕРЕГЛЯДІВ

«У нас немає жодних підстав, щоб гривня укріпилася на валютному ринку. Нові кредити врешті-решт колись прийдеться віддавати, а гроші Україні зараз майже нема де взяти», - розповідає Лановий


Не так давно Валерія Гонтарєва радісно заявляла, що завдяки новому кредиту МФВ гривня нарешті укріпить свої позиції. Проте, президент центру ринкових реформ Володимир Лановий радить не поспішати сподіватися на скоре благополуччя національної валюти.
«У нас немає жодних підстав, щоб гривня укріпилася на валютному ринку. Нові кредити врешті-решт колись прийдеться віддавати, а гроші Україні зараз майже нема де взяти», - розповідає Лановий.
Щодо своєї позиції, Володимир наводить декілька влучних аргументів: «Перш за все слід зазначити, що нова дотація МВФ не «потече» в кишені українців, як би нам того не хотілось. Ці гроші підуть на виплату критичних платежів, як-от закупівля газу. По-друге, наші золотовалютні резерви майже вичерпані та й гривня знаходиться у надлишку».
Як стабілізувати ситуацію – Володимир Лановий вважає, що зараз нашій державі треба знизити імпорт і підвищити експорт усієї продукції. Цей мінімальний, за його словами крок, допоможе хоч трохи поліпшити ситуацію. Щодо отримання нових коштів – експерт вважає, що ті гроші, які виділяє МВФ – лише невелика дотація, яка кардинально не змінить ситуації на валютному ринку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео