Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В уряді заявили про необхідність ліквідації старої системи пільг

В уряді заявили про необхідність ліквідації старої системи пільг
26626 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Система пільгових виплат в Україні застаріла та неефективна», - саме так заявили в уряді. Щоб на сьогоднішній день повністю виплатити усі наявні пільги, за різними прогнозами, державі потрібно від 180 до 500 млрд гривень


«Система пільгових виплат в Україні застаріла та неефективна», - саме так заявили в уряді. Щоб на сьогоднішній день повністю виплатити усі наявні пільги, за різними прогнозами, державі потрібно від 180 до 500 млрд гривень.
Експерти пояснюють, що така ситуація склалася від початку отримання незалежності: уряд одразу не встановив системи обліку пільговиків. Близько 25 мільярдів гривень виділяється на осіб, що не мають права відноситися до, так званих, малозабезпечених сімей.
Для того, що б кошти виплачувалися виключно тим, хто їх реально потребує, треба об’єднати всі види допомоги в єдину програму соціального захисту, а також створити всеукраїнську базу реєстрації пільговиків.
На даний момент, уряд пропонує зробити замість загальної виплати, адресну. Цей крок начебто допоможе державі виплачувати кошти лише тим, хто дійсно відноситься до категорії «пільговик». Крім того, урядовці думають над тим, щоб просто монетизувати пільги окремим категоріям.
«Сьогодні ніхто з високопосадовців, що займаються проблемою пільг не назвуть точну кількість людей, що отримують і більше того, мають отримувати пільгові кошти в Україні. У нас існує проблема, що одній і тій самій людині держава мусить виплачувати гроші за різними законами. Деякі продовжують користуватися пільгами навіть коли термін державної допомоги їх вичерпано.
Колись у нас планувалося вести облік пільговиків, планувалося давати державі повну інформацію про тих осіб, які повинні так чи інакше отримувати допомогу, але після 2010 року все зупинилося», - коментує ситуацію Вікторія Близнюк, кандидат економічних наук Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео