Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мустафа Джемілєв розповів, яким шляхом Україні треба повертати Крим

Мустафа Джемілєв розповів, яким шляхом Україні треба повертати Крим
159191 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лідер кримський татар Мустафа Джемілєв заявляє, що уряду треба повернути Крим, але без застосування Військових сил України


Лідер кримський татар Мустафа Джемілєв заявляє, що уряду треба повернути Крим, але без застосування Військових сил України.
«Наша територія – окупована. Мешканці Криму, зокрема наша меншина, прагне найскорішого повернення півострову до складу України. Тим не менше, ми не хочемо розгортання воєнних дій на нашій території. Ми впевнені, що міжнародної спільноти достатньо механізмів, щоб змусити агресора повернути території дипломатичним шляхом», - зазначає Мустафа.
За його словами, Україні потрібно консолідувати усі зусилля, щоб у найближчий час повернути півострів і максимально налагодити стосунки з міжнародними організаціями. Одним із шляхів повернення Криму Джемілєв вбачає посилення економічних санкцій проти Росії з боку Європейських торгових організацій.
«Політикам в Україні та поза державою, важливо як ніколи об’єднатися, адже ворог досить сильний. Якщо усі зараз не прикладуть зусиль – наслідки можуть бути непередбачувані: я думаю, скоріш за все розпочнеться нова «холодна» війна в яку будуть втягнені й інші країни Європи.» - наголошує голова кримських татар.
Нагадуємо, що минув рік після злочинної анексії Криму Росією. Зараз на півострові функціонує уряд, обраний за російським законодавством.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео