Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна вимагає встановлення 10 моніторингових пунктів на Донбасі

Україна вимагає встановлення 10 моніторингових пунктів на Донбасі
53204 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український уряд провів тристоронні онлайн переговори з, так званим, ополченням «ДНР» та «ЛНР».


Тероризм масштабом в регіон для України не був знайомий до сих пір. Проте, зараз ситуація набуває всіх шансів деескалації конфлікту. Український уряд провів тристоронні онлайн переговори з, так званим, ополченням «ДНР» та «ЛНР».
Урядовці ще раз зауважили терористам, що умови Мінського договору взагалі не виконуються зі сторони бойовиків.
Крім того, Україна виявила тверде бажання провести демілітаризацію окремих населених пунктів в регіоні, а також поставити вздовж лінії кордону окупованих та звільнених територій пункти спостереження. Мова зокрема йде про селище Широкіно. Населений пункт знаходиться на шляху до Маріуполю і повсякчасно обстрілюється з боку бойовиків. Була висунута пропозиція про взаємний відвід зброї.
Щодо пунктів спостереження, то тут можна відзначити, що український уряд запропонував розмітити стаціонарні пункти спостереження на кордоні конфлікту, а також у найпроблемніших точках. До співпраці будуть залучені українські незалежні спостерігачі, місія ОБСЄ і навіть деякі російські офіцери.
Про значний прогрес українська контактна група поки що не повідомляє, адже, за її словами, терористи демонструють себе, як абсолютно неконструктивні дипломати. Проте, уряд зазначив, що незважаючи ні на що, відповідні кроки для подальшої деескалації конфлікту будуть зроблені.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео