Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ГПУ відкрила провадження по скандальним «вишкам Бойка»

ГПУ відкрила провадження по скандальним «вишкам Бойка»
53212 ПЕРЕГЛЯДІВ

Справу було відкрито після подання особистої вимоги Віктору Шокіну розглянути етапи закупівель матеріалів для вишок, а також розслідувати причетність до злочинного зведення установок окремих особистостей фракції «Опозиційний блок» та «Воля народу».


2011 рік. Режим Януковича. Міністр енергетики Юрій Бойко дає «добро» на зведення бурильних установ. Закупівлями зайнялася компанія «Чорноморнафтогаз». Вишки і справді звели, тільки разом із ними з бюджету зникло 200 мільйонів гривень.
Досудебне розслідування ініціювали депутати коаліції. Справу було відкрито після подання особистої вимоги Віктору Шокіну розглянути етапи закупівель матеріалів для вишок, а також розслідувати причетність до злочинного зведення установок окремих особистостей фракції «Опозиційний блок» та «Воля народу».
Більше того, Арсеній Яценюк також звернувся до ГПУ з проханням перевірити осіб, які безпосередньо займалися документацією. Зокрема, прем’єр-міністр хоче дізнатися, чи дійсно до зведення бурильних установок причетний колишній голова правління ПАТ «Укртрансгаз».
Більше того, депутати від фракції «Народний фронт» подали прохання Генеральному прокурору розглянути справи Льовочкіна та Фірташа, щодо купівлі частки телеканалу «Інтер» у російського ОРТ. Купівля відбулася через офшорні компанії, кінцевими власниками яких є вище зазначені особи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео