Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна буде судитися з «Газпромом»

Україна буде судитися з «Газпромом»
132896 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колись, може у наступному столітті до підручників історії увійде параграф «газове питання України: причини та наслідки»


Колись, може у наступному столітті до підручників історії увійде параграф «газове питання України: причини та наслідки». До чого дійде держава у вирішенні цієї проблеми у майбутньому – ми вже не дізнаємося, а зараз наш уряд пише політичну сторінку «газового питання» наступним чином: «Нафтогаз» подає до Стокгольмського арбітражу позов проти «Газпрому».

Про такий крок України повідомив Арсеній Яценюк на своїй сторінці у фейсбуці. Головні вимоги нашої країни заключаються в тому, що необхідно внести зміни до транзитного контракту, а також отримати компенсацію за завдані збитки російським партнером.

За словами прем’єр-міністра, вже було подано раніше позов до арбітражу проти «Газпрому». Причина – невигідний контракт та відмова підприємства його переглянути. Рівно півроку пройшло з тих пір і за цей час вже було переглянуто групою експертів кількість заданих Україні збитків невигідними умовами транзитного контракту та договору, щодо закупівлі.

«Ми прагнемо, щоб «Газпром» переглянув всі умови контрактів, які були підписані з НАК «Нафто газом». Більше того, України вимагає отримати компенсацію від завданих збитків. Зараз, за останніми підрахунками сума вже перевищала 16 мільярдів доларів», - коментує пан Яценюк.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео