Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міноборони жорстко відповіло Лаврову і назвало винуватців обстрілу Донецька

Міноборони жорстко відповіло Лаврову і назвало винуватців обстрілу Донецька
239089 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пізно ввечері, 2 травня спокій тих, хто лишився на окупованій території Донецьку було різко порушено: обстріляли місто.


Пізно ввечері, 2 травня спокій тих, хто лишився на окупованій території Донецьку було різко порушено: обстріляли місто. На ранок люди знайшли у стінах дірки, вибиті вікна, зруйновані магазини. За свідченнями спостерігачів – стався найсильніший обстріл міста за всю весну.
Поки незалежні спостерігачі виявляли з якого боку вівся обстріл, а нещасні громадяни розбирали уламки на подвір’ях – Міністр закордонних справ РФ вже висунув Україні звинувачення. Більше того, російський політик не гребував дзвонити діючому голову ОБСЄ і розповідати, як ВСУ порушило Мінський договір і обстріляло територію.
В Мінобороні України відкинули всі претензії Росії, щодо порушення нашою стороною миру.
«Міністерство оборони зазначає, що заява Сергія Лаврова, щодо порушення Мінського договору і ведення обстрілів території Донецьку є суцільною брехнею, яка спрямована підірвати довіру населення до влади, української армії та спаплюжити міжнародний імідж держави», - повідомляє прес-служба України.
Мабуть, час загорітися шапці російського міністра закордонних справ, адже вслід за гучною заявою Міноборони України надало цікаву статистику. Справа в тому, що 2 травня стало рекордним по кількості обстрілів для всіх українських укріплених позицій. Терористи обстрілювали Пєски, Авдіївку, Опитне. Стріляли, до речі, з 100-міліметрових мінометів. Відкривали вогонь більше 35 разів, а по українським солдатам в Авдіївці пустили снаряди установки «Град».
Українська сторона за даними Міноборони надала відповідь сепаратистам лише раз з 21.35 по 21.45. Вогонь відкрили військові, що знаходяться за межами житлової зони Донецьку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео