Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Укроборонпром» вимагає Міноборони надати звіт, щодо використання коштів

«Укроборонпром» вимагає Міноборони надати звіт, щодо використання коштів
132955 ПЕРЕГЛЯДІВ

В «Укроборонпромі» вважають, що Міноборони повинно надати детальний звіт щодо використання виділених державою коштів на потреби оборони і військового відомства. Про це заявив перший заступник глави відомства Сергій Пінькас.


Гроші. Вони – головна причина розбрату населення, проблем серед провладних кіл та корупції в державі. Тим не менш, без них наше суспільство функціонувати не може.
Гроші поставили ребром питання про якість забезпечення оборонної структури нашої держави. В «Укроборонпромі» вважають, що Міноборони повинно надати детальний звіт щодо використання виділених державою коштів на потреби оборони і військового відомства. Про це заявив перший заступник глави відомства Сергій Пінькас.
«Усюди лунають фрази про ефективне використання коштів на потреби армії та оборони держави. Чому все закінчується лише на словах? Куди важливіше зараз побачити детальний аналітичний та статистичний звіти. Бюджетом закладено виділення коштів на потреби української армії, але ми бачимо, що їх розподіл відбувається недостатньо ефективно. Нехай на оборону будуть виділяти 5% від всього бюджету, але слід одразу зазначити, що ці кошти повинні враховувати всі потреби», - зазначає пан Пінькас.
За словами заступника голови «Укроборонпрому» левова доля грошей іде на фінансування скоріш резервної частини армії та проведення навчань, ніж солдат на передовій, яким додаткова копійчина точно не завадить.
«В нашій армії зараз знаходиться 250 тис. військовослужбовців. В зоні АТО – 20-30 тисяч. Питання полягає у тому, чим таким важливим займається резерв, що їх фінансують більше ніж тих, хто стоїть на лінії фронту?», - додає Пінькас.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео