Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд знає, що буде з українсько-російським кордоном

Уряд знає, що буде з українсько-російським кордоном
212665 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одностороння демаркація. Ось, що чекає у найближчий час український кордон, який межує з Російською Федерацією. 


Одностороння демаркація. Ось, що чекає у найближчий час український кордон, який межує з Російською Федерацією. Питання позначення лінії розмежування постало майже ребром, після того, як стала відома точна цифра тієї ділянки, яка непідконтрольна Україні. Процес демаркації буде проходити у Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій та Луганській областях.
Зараз до розв’язання питання про демаркацію кордону будуть залучені Держслужба з питань геодезії, картографії та земельного кадастра. Зокрема, ці служби будуть вираховувати де потрібно встановити спеціальні знаки та підготувати відповідні документи, а держагенство лісових ресурсів тепер відповідальне за розчистку п’ятиметрової ділянки коло кордону.
Більше того, всі ці процедури будуть проходити під контролем держпогранслужби, яка повинна піклуватися про безпечне перебування членів робочих груп під час односторонньої демаркації кордону.
Всі вище зазначені служби повинні подати на затвердження до Кабміну план, строком у 10 днів. Зазначимо, що витрати на ці заходи вже були передбачені бюджетом 2015. Більше того, питання про демаркацію кордону піднімалося ще в літку 2014 року, проте відповідні дії не були застосовані.
Російський уряд відреагував край негативно. Висловили сподівання на те, що Київ відмовиться від даної ідеї, а також зазначили, що для їх держави одностороння демаркація не може бути юридично обов’язковою, адже, посилаючись на міжнародну практику, позначення кордону повинно бути двостороннім.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео