Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міноборони працює над воєнною доктриною

Міноборони працює над воєнною доктриною
79851 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Порошенко в кінці 2014 наказав розробити нову воєнну доктрину, чим, власне зараз і займається Міністерство оборони.


Що таке воєнна доктрина? Це документ, який декларує курс політики держави у військовій галузі, у сфері безпеки. Така доктрина є своєрідною системою офіційних поглядів та положень, які встановлюють напрями військового будівництва та умови підготовки держави та збройних сил до війни; засоби та форми ведення воєнних дій.
Документ є важливим для будь-якої держави, адже він встановлює найголовніше: оборонний курс країни. У нас такий документ був створений із набуттям незалежності, проте лише минулого року він підпав під зміни: Петро Порошенко в кінці 2014 наказав розробити нову воєнну доктрину, чим, власне зараз і займається Міністерство оборони.
«Коли рішення було затверджено, почалася негайна розробка нового документу», - розповідає головний інспектор з гуманітарних та соціальних забезпечень головної інспекції Міністерства оборони Валентин Федичев: «На даний момент у нас є доктрина старого зразка, але в сучасних умовах, а тим паче в умовах війни – вона стає недійсна. Звісно, там є пункти, що актуальні і для сьогодення, наприклад, про заборону створення незаконних збройних формувань, проте цей документ потребує довершення».
За словами головного інспектора, робота над розробкою нової доктрини не припинялося ні на день, проте, кінцеву дату готовності документу Федичев назвати не може і просто зазначає, що Україна побачить документ «скоро».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео