Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донбасі можуть знову активізуватися бойові дії

На Донбасі можуть знову активізуватися бойові дії
239347 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр оборони Степан Полторак вважає, що вірогідність активізації бойових дій на сході держави – дуже висока.


Армія України за короткий час пройшла великий етап підготовки та вдосконалення. Тим не менш, незважаючи на посилення обороноздатності держави, повністю розслаблятися уряд не радить. Міністр оборони Степан Полторак вважає, що вірогідність активізації бойових дій на сході держави – дуже висока.
Політик вважає, що основне джерело небезпеки – гібридна армія, яка підкоряється агресорові, а саме, так зване «ополчення», в якому вже давно воюють далеко не мешканці Донбасу.
«Ми не можемо з точністю спрогнозувати, на що можуть піти терористи. Вони знаходяться на непідконтрольній нам території. Більше того, вони підтримують активні зв’язки з агресором. Гірше всього, що Росія досі не може визнати свою причетність до злочинних угрупувань і припинити підтримувати їх різними шляхами. Зараз на непідконтрольній нам території завезена велика кількість танків та артилерійських систем. Крім того, на Донбасі зараз знаходяться і російські найманці, які в будь-який момент можуть активізуватися», - звітує Міністр оборони на саміті у Литві перед міністрами оборони країн Балтії.
Президент України Петро Порошенко висунув на цей рахунок вельми рішучу позицію: голова держави заявив, що у разі небезпеки та порушення Мінського мирного договору, він негайно підпише наказ про введення військового стану і вже тоді українська армія розгорне повномасштабний наступ на позиції бойовиків, зазначають урядовці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео