Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Понад 16 тисяч жителів Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини через борги не можуть переоформити майно

Понад 16 тисяч жителів Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини через борги не можуть переоформити майно
138677 ПЕРЕГЛЯДІВ

Купити або продати майно, яке потребує державної реєстрації – справа не з легких. Адже для цього, окрім визначеного переліку документів, сторонам правочину забороняється мати борги, зокрема по сплаті аліментів.

Річ у тім, що невиконання протягом 3 місяців батьківського обов’язку є приводом для внесення інформації про неплатника до Єдиного реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua/). У свою чергу, перш ніж посвідчити договір купівлі-продажу, нотаріуси та інші державні реєстратори проводять перевірку сторін угоди у даній електронній базі. Так, особи, які перебувають у цій базі, не зможуть укласти будь-якої угоди з відчуження майна.

Варто зазначити, що наразі через несплату аліментів державні виконавці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) внесли до Єдиного реєстру боржників понад 16 тисяч осіб, зокрема на Полтавщині здійснити правочини у нотаріуса не зможуть майже 8 тисяч громадян, на Сумщині – більше як 3,5 тисячі та понад 4 тисячі боржників по аліментах – на Чернігівщині.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео