Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екс-пміністр енергетики вказує на помилки уряду

Екс-пміністр енергетики вказує на помилки уряду
185701 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іван Плачков, екс-міністр палива та енергетики України, заявив, що курс підняття тарифів на опалювання є безпідставними та недоцільними у сьогоднішній ситуації

Іван Плачков, екс-міністр палива та енергетики України, заявив, що курс підняття тарифів на опалювання є безпідставними та недоцільними у сьогоднішній ситуації.
«Зараз знову підняли тарифи на сплату за опалення. Що принесе цей крок – невідомо… В Україні немає чітко продуманого алгоритму і стратегії тарифної політики. Саме цей мінус не дає ефективно реформувати цінову політику на опалення» - каже Плачков.
Головна ідея екс-міністра – це спершу дослідити, якими ресурсами володіє сама Україна, який вид енергії можна добувати зі вторинної сировини, а від чого взагалі можна відмовитися: «Потрібен глибокий моніторинг та оцінка кількості спожитої енергії у кожному регіоні окремо. Щоб реформувати енергетичний сервіс – треба дізнатися показники індивідуально для кожної області, визначити який вид енергії перебуває там у дефіциті. І тільки після зведення цих аналітичних даних можна говорити про якесь підвищення тарифів для населення та реформу енергетичного сектору».
Крім того, Іван Плачков зазначає, що вважає недоцільним закуповувати газ для Кримського півострову, при цьому зупиняти основні електростанції на материковій частині України через дефіцит вугілля.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео