Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні не буде Державного бюро розслідувань

В Україні не буде Державного бюро розслідувань
133256 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна рада мала ухвалити закон, який би розпочав створення Державного бюро розслідувань. Проте, коаліція не знайшла єдності у питанні призначення функцій та повноважень відомства.

«Ми повинні були створити орган, що мав би розслідувати злодіяння вищих кіл уряду. Ми повинні були покласти край свавіллю правоохоронців, проте коаліція вкотре не змогла домовитися між собою», - заявляє Андрій Кожемякін, народний депутат від фракції «Батьківщина».

«Як побудована у нас система? Відомств в Україні, що мають розслідувати злочини – багато, а ось чи ефективна їх робота? В нашій державі існує, так собі, перехресне розслідування, коли органи зацікавлені, щоб їх злодіяння не було винесено на публіку», - розповідає Віктор Чумак, «Блок Петра Порошенка».

«Цей закон по великому рахунку дуже корисний для нас, проте, його ще треба доопрацювати. У такому вигляді, в якому нам пропонують створити це відомство зараз – неможливо в виду того, що новий орган не буде незалежним, як те вимагається від нас», - зазначив Юрій Луценко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео