Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна дізналася, що насправді регламентує закон «Про особливий статус Донбасу»

Україна дізналася, що насправді регламентує закон «Про особливий статус Донбасу»
26657 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український уряд вкотре пішов на уступки терористичним угрупуванням Донбасу. Донецькій та Луганській областям надано особливий статус

Український уряд вкотре пішов на уступки терористичним угрупуванням Донбасу. Донецькій та Луганській областям надано особливий статус.
Перш за все, слід зазначити термін дії даного законопроекту: він дійсний лише до тих пір, коли з окупованої території не будуть виведені повністю незаконні угрупування і Україна повністю не відновить контроль кордону з РФ.
По-друге, Рада даним законом нарешті визнала, що Донбас – це окупована територія, логічно, що тепер Україна отримала усі юридичні докази для отримання компенсації від Росії.
Та основні зміни у житті торкнуться не великих політків, а простих українців. Тепер, щоб отримати пенсію, слід поїхати на підконтрольну Україні територію. Те ж саме стосується і виборів, які будуть визнані дійсними лише на все тих же підконтрольних Україні територіях. Теж саме стосується і операцій по купівлю-продажу нерухомості у Донецькій та Луганській областях.
Крім того, новий закон спрощує процедуру переведення студентів в українські ВНЗ. На даний момент відомо, що тепер студенти з окупованої території мають можливість бути не тільки вільними слухачами, а повністю офіційно перевестися.
На останок хочеться додати, що щоб зробити процедуру проходження через пропускні пункти безпечнішою – СБУ запропонувала зробити електронну систему реєстрації пропусків громадян.
На даний момент функціонує 7 пропускних пунктів на окуповану територію. Щоб потрапити в дану зону треба при собі мати паспорт, ідентифікаційний код, а також спеціальний дозвіл від координаційної групи при управлінні МВС в Артемівську, Старобельську, Маріуполі чи Великій Новоселці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео