Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що не так з законодавством: навіщо люди в Маріуполі штурмують паспортні столи

Що не так з законодавством: навіщо люди в Маріуполі штурмують паспортні столи
53160 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новий законопроект Кабінету Міністрів про реєстрацію переселенців містить новий пункт: тепер усі внутрішні біженці мають стати на облік Міграційної служби України, а також тепер довідка переселенця буде недійсною, якщо там не стоятиме позначка реєстрації з місця проживання

Новий законопроект Кабінету Міністрів про реєстрацію переселенців містить новий пункт: тепер усі внутрішні біженці мають стати на облік Міграційної служби України, а також тепер довідка переселенця буде недійсною, якщо там не стоятиме позначка реєстрації з місця проживання.
Тимчасові переселенці мають зробити новий зразок довідки дуже швидко – терміном у 10 днів після внутрішнього переміщення. В свою чергу постановою №79 від 4 березня 2015 року, КабМін зобов’язав Міграційну службу вести фактичну перевірку місця знаходження переселенця за місцем реєстрації.
Якщо людина не зробить позначку реєстрації – то її довідка буде недійсна і така особа не зможе отримати матеріальну допомогу від держави.
Великий резонанс викликало нововведення у Маріуполі, де спостерігається велика концентрація внутрішніх переселенців з Донецької області.
«Ми стоїмо тут з восьмої години», скаржаться люди: «Ці величезні черги справжнє випробування для нас. Подивіться скільки тут матерів з немовлятами та людей похилого віку. Деякі з них на костилях…»
Величезних черг не уникнути, адже без штампу реєстрації переселенці не зможуть отримати ні пенсії, ні дитячі кошти.
В свою чергу уряд відгукнувся на скарги міграційної служби Донецької області і пообіцяв спростити жорсткі правила для внутрішніх переселенців. Зараз поправками до вказівки займається Міністр соціальної політики – Павло Розенко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео