Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС не вважає «крамольною» реформу про децентралізацію влади

ЄС не вважає «крамольною» реформу про децентралізацію влади
159194 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний секретар Ради Європи Турбьєрн Яглад повідомляє, що Євросоюз дуже позитивно оцінює просування реформи про децентралізацію влади в Україні

Генеральний секретар Ради Європи Турбьєрн Яглад повідомляє, що Євросоюз дуже позитивно оцінює просування реформи про децентралізацію влади в Україні.
«Децентралізація – це не федералізація. Дана реформа враховує всі інтереси суспільства. В Європі теж є тенденція до централізації влади, але ж країни західної Європи не поспішають розпадатися на окремі князівства самоврядування», - зазначає Ягланд. Більше того, він вважає, що там де немає свободи влади на місцях – виникає більше бажання відмежуватися від основного ешелону уряду.
Яглад коментує, що Європа вже давно навчилася пом’якшувати умови керівництва на місцях, через це і не виникає радикальних настроїв мешканців окремих регіонів.
Щодо надання особливого статусу та проведення демократичних виборів на теренах окупованого Донбасу, то експерт зазначає, що зараз важко дати якусь конкретну оцінку і визначити реальний хід майбутніх подій: «Мені хочеться, вірити, що усі суперечливі моменті вже були вирішені за столом переговорів у Мінську. Проте, навіть після укладення усіх домовленостей зараз не може бути ніхто на всі 100% упевнений у ході подій демократичних виборів. Одне можу сказати з упевненістю: запорукою успіху буде допущення міжнародних незалежних спостерігачів на Донбас».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео