Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що запишуть у трудову книжку воїну АТО?

Що запишуть у трудову книжку воїну АТО?
185781 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Україні вніс чергові зміни до закону про військову службу в Україні. Стаття 8 Закону України «Про соціальний та правовий захист військових та членів їх сімей» тепер зазначає, що усі працюючі громадяни, що зараз перебувають на службі в АТО, будуть мати відповідний запис у трудовій книжці: служба в армії прирівнюється до трудового стажу

Президент Україні вніс чергові зміни до закону про військову службу в Україні. Стаття 8 Закону України «Про соціальний та правовий захист військових та членів їх сімей» тепер зазначає, що усі працюючі громадяни, що зараз перебувають на службі в АТО, будуть мати відповідний запис у трудовій книжці: служба в армії прирівнюється до трудового стажу.
Як зазначає прес-служба Голови держави, дане рішення було прийнято Верховною Радою ще 5 березня і тільки 21 числа Президент підписав дані поправки до законопроекту.
Ці зміни дають змогу тим громадянам, що перебували на службі в зоні АТО отримати раніше пенсію та мати відповідні пільги. Це стосується не тільки працюючих громадян: можливість дострокового виходу на пенсію матимуть і студенти професійно-технічних закладів, що служать на Донбасі за своєю спеціальністю.
Єдине, що час проходження служби у лавах військових України не повинен перевищувати той стаж, який людина вже здобула на своїй посаді.
Крім того, ще раніше парламент ухвалив рішення про компенсацію заробітних плат тим підприємствам, де є працівники, що служать в зоні антитерористичної операції. Термін та порядок виплат державою коштів поки що не повідомляється.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео