Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Школи більше не будуть калічити дітей

Школи більше не будуть калічити дітей
26653 ПЕРЕГЛЯДІВ

Разом із усіма реформами в Україні будуть вносити зміни і в українську освіту. Що саме планують змінити і як до цього ставляться батьки, вчителі та й самі школярі?

Кілограми підручників, незручні парти та 6-7 годин розумового навантаження – перетворюють 11 років навчання на справжню каторгу для школярів.
Разом із усіма реформами в Україні будуть вносити зміни і в українську освіту. Що саме планують змінити і як до цього ставляться батьки, вчителі та й самі школярі?
Нагадаємо, що міністр освіти, Сергій Квіт, анонсував повернення до 12-річної шкільної програми, а також введення курсу на створення спеціалізованих кабінетів.
Самі вчителі запевняють, що провести 12 років для дитини у школі – забагато, проте й витримати потік інформації, що намагається дати загальноосвітній заклад – теж вище дитячих сил. Освітяни запевняють: програму у школах необхідно спростити, адже це впливає на здоров’я дітей та їх розумовий розвиток. Крім того, недосконалість сучасної освітньої системи не дозволяє усім дітям одночасно та гармонійно розвиватися у класі: батьки віддають одних дітей у безліч гуртків та підготовчих курсів, в той час, як майже чверть класу продовжує навчатися за традиційною програмою. Звідси і конфлікти серед школярів початкової та середньої шкіл.
Скасувати велику кількість предметів, збільшити кількість годин для вивчення окремих тем, запровадити поступову модернізацію кабінетів – ось основні зміни, яких чекають усі, хто пов’язаний зі школою.
Батьки в свою чергу скаржаться, що їх діти вимушені тягати з першого класу по декілька кілограмів, а парти, що не співпадають з висотою зросту дитини – завдають шкоди опоно-руховій системі.
Зараз робочі групи МОН працюють над курсом нової реформи, чи будуть враховані скарги вчителів та батьків – дізнаємося 1 квітня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео