Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хто тепер зможе торгувати нерухомістю на Донбасі?

Хто тепер зможе торгувати нерухомістю на Донбасі?
79675 ПЕРЕГЛЯДІВ

До недавніх пір мешканці Донецької та Луганської областей не могли навіть продати свою нерухомість, щоб отримати бодай якісь кошти для виживання в евакуації

Війна в Україні поставила під питання усі сфери життя населення. Окупація території Донбасі стала справжньою трагедією для всіх жителів регіону, адже вони залишилися без альтернативи: залишитись на місці - це жити у постійному страху війни, поїхати кудись – покинути рідну домівку без гарантії кращого майбутнього. До недавніх пір мешканці Донецької та Луганської областей не могли навіть продати свою нерухомість, щоб отримати бодай якісь кошти для виживання в евакуації.
Зараз у силу вступила постанова Верховної Ради України від 17 березня, яка визнала окремі території областей Донбасу тимчасово окупованими, а разом із цим на підконтрольних українським військовим місцинах дозволила виплату пенсій та інших видів соціальної допомоги громадянам.
Це означає, що тепер українці на Донбасі зможуть офіційно оформлювати договір купівлі-продажу своєї нерухомості, але лише там, де встановлений український контроль.
Своє рухоме та нерухоме майно можна тепер продати, подарувати чи залишити у спадок, шляхом укладання відповідних договорів з юристами – все, як і було до війни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео