Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Венеціанська комісія назвала місцеві вибори в Україні – безрезультативною справою

Венеціанська комісія назвала місцеві вибори в Україні – безрезультативною справою
26700 ПЕРЕГЛЯДІВ

Джанні Букіккіо ділиться враженнями від тих реформ, що зараз проводяться в Україні. Він зазначає, що процес реформування Основного документу йде надто повільно, проте певні поступи в законодавстві вже помітні

Конституційна реформа – два слова, що не дають спокою українському уряду та всім українцям загалом. Чому її так важливо зробити зараз – розповідає президент Венеціанської комісії.
Джанні Букіккіо ділиться враженнями від тих реформ, що зараз проводяться в Україні. Він зазначає, що процес реформування Основного документу йде надто повільно, проте певні поступи в законодавстві вже помітні.
«Я звісно стурбований тим, що процес децентралізації йде занадто повільно. Темпи реформ слід прискорити, у гіршому випадку Україна просто не досягне бажаних результатів і всі реформи просто зійдуть нанівець», - зазначає президент.
Незважаючи на все, Букіккіо розуміє, що розробка якісних змін до законодавства, а тим паче його впровадження не відбудеться в один день: «Усі необхідні поправки повинна розробити Конституційна комісія. Зі свого боку ми прекрасно розуміємо, що змінити Конституцію швидко неможливо: слід розглянути усі варіанти розвитку подальших подій та враховувати форс-мажорні обставини. Проте, якщо Україна все ж таки у визначений термін зробить необхідні зміни – то це буде позитивним сигналом для Європи про те, що законодавство держави є гнучким та відповідає стандартам ЄС».
Букіккіо вважає, що всі необхідні пропозиції треба розглянути до літніх канікул, бо після літа в Україні заплановано проведення місцевих виборів у державі: «Люди повинні знати навіщо і за кого йдуть голосувати. Місцеві вибори без прийняття рішення про децентралізації влади – безрезультативна справа».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео