Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна більше не буде жити за законодавчими нормами Кучми

Україна більше не буде жити за законодавчими нормами Кучми
159208 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Курс на європейські стандарти – неможливий без знищення старої системи бюрократичного апарату.» - зазначили урядовці під час обговорення змін до редакцій законів «Про державну службу в Україні» та «Про службу в місцевих органах самоврядування»

«Курс на європейські стандарти – неможливий без знищення старої системи бюрократичного апарату.» - зазначили урядовці під час обговорення змін до редакцій законів «Про державну службу в Україні» та «Про службу в місцевих органах самоврядування».
Голова Національного агентства України з питань державної служби, Костянтин Ващенко, наголошує, що зараз держава живе за законодавчими нормами, що були створені ще за часів Кравчука-Кучми.
Зараз над впровадженням європейських стандартів в роботу державних службовців працює ціла команда представників громадських платформ, а також експерти Центру політико-правових реформ. Крім того, до розробки нових пунктів законодавства запрошені представники законодавчих установа ЄС, зокрема участь у зміненні законів приймуть експерти з Литви, Польші, Словенії ті Німеччини.
По-перше, планується розмежувати політичні та адміністративні посади. По-друге, департизація публічних працівників. І на завершення: введення прозорості оплати окремих функцій державних службовців.
Ващенко розповідає, що за зразок взяли польську модель реформування роботи місцевого самоврядування та інших керівних посад. Зміни у законодавстві проводяться у рамках децентралізації влади. Планується збільшити майже у півтори рази кількість державних службовців на посадах місцевої влади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео