Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні більше не буде політичної агітації

В Україні більше не буде політичної агітації
53172 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні хочуть спростити передвиборчу агітацію, адже вона ставить кандидатів у пряму залежність від олігархів.

Наступні вибори пройдуть без пакетів з прізвищем кандидата, календариків з його портретом та наліпок на кожному стовпі, типу «За самого кращого кандидата». В Україні хочуть спростити передвиборчу агітацію, адже вона ставить кандидатів у пряму залежність від олігархів.
Саме так заявили сьогодні в уряді і надали цікаву статистику: проведення виборів в Україні – найдорожче в Європі. Близько 70-80% запланованого кандидатом бюджету, витрачається на політичну рекламу. Частіше всього ці витрати «покривають» олігархи, ставлячи політика у пряму залежність.
Нагадуємо, що ще під час скандалу з Укрнафтою, народні обранці почали піднімати дискусію, щодо усунення від керування державою олігархів. Радикали ВРУ взагалі заявили, що ті особи, що прагнуть займати керівні посади в уряді повинні продати свій бізнес. Таку ж саму вимогу винесли не лише депутатам, а й Президенту, щодо його кондитерського бізнесу. На даний момент це питання вирішується.
Зараз парламентарі розробляють, так звану «виборчу реформу», в рамках якої передбачено заборонити взагалі політичну рекламу та пряму агітацію виборців. Чи збережеться у нас старий відомий спосіб агітації виборців? В уряді обіцяють знайти гідну, але дешеву альтернативу. Крім того, експерти запропонували введення публічних фінансових звітів кандидатів.
Останній пункт зараз обговорюється детальніше.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео