Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які питання розглянула Конституційна комісія минулого тижня?

Які питання розглянула Конституційна комісія минулого тижня?
53218 ПЕРЕГЛЯДІВ

Член комісії Віктор Мусіяка зазначає, що новостворений орган займається не лише виключно обговоренням, порівнянням та розглядом моделі застосування нової Конституції.

Реформи, децентралізація, зміни – з цими словами прокидається та засинає кожен українець, що слухає або дивиться новини.
Створення Конституційної комісії повинно було спростити укладання змін до Основного закону. Проте, все ж таки цікаво, як проходить процес впровадження нових статей до Конституції.
Член комісії Віктор Мусіяка зазначає, що новостворений орган займається не лише виключно обговоренням, порівнянням та розглядом моделі застосування нової Конституції. Предметом дискусії чиновників стають також реформи різного ряду в Україні.
«У нас поки що пройшло лише перше засідання, але я, особисто здивувався наскільки плідно воно пройшло. Зараз ми займаємося розглядом судової реформи. Те, що відбувалося у Конституційному суді з початку 2010 року – це крик душі. Ми шукаємо всі можливі варіанти реорганізації судової гілки влади. Крім того, у нас меті стоїть впровадження змін до, так званого, чотирикутника влади: Президент – ВРУ – Кабмін – Судова влада. Все, що роками закріплювалося, наша стара система – сьогодні буде змінено», - запевняє Мусіяка.
Він також наголошує, що Порошенко на першому засідання розставив акценти роботи новоствореного уряду: особливу увагу Конституційна комісія приділить прискоренню введення змін, щодо розширення повноважень місцевого самоуправління.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео