Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новий закон зобов’язав НБУ перевіряти банки раз на 3 роки

Новий закон зобов’язав НБУ перевіряти банки раз на 3 роки
106279 ПЕРЕГЛЯДІВ

Планові перевірки, тотальний контроль, спостереження – ось, що чекає українські банки кожні три роки, адже новий закон диктує нові умови: тепер НБУ буде проводити планові виїзні перевірки наших банків.

Планові перевірки, тотальний контроль, спостереження – ось, що чекає українські банки кожні три роки, адже новий закон диктує нові умови: тепер НБУ буде проводити планові виїзні перевірки наших банків. Головний предмет, що цікавить чиновників – чи дотримуються всі правила при обміні валют.
Насправді все не так страшно, адже ті хто знайомий досконально з законом про обмін валют знає, що зараз дане нововведення диктує зниження кількості перевірок від НБУ.
«Раніше до нас з контролем їздили раз на 1-2 роки. Тепер зробили відстрочку до 36 місяців», - розповідають законознавці.
Це пов’язано з тим, що зараз НБУ займається створенням місцевих установ, що будуть серйозно та регулярно перевіряти українські банки. Зараз в Україні таких локальних органів існує вже 11, але всі вони повноцінно ще не працюють. Такі департаменти за новим законом покликані контролювати методологію проведення валютних операцій, стежити за тим, чи своєчасно банк отримав ліцензію та робити загальний фінансових моніторинг для НБУ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео