Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Депутати ВРУ офіційно перерахували завдані збитки Донбасу

Депутати ВРУ офіційно перерахували завдані збитки Донбасу
53261 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нова постанова «Про протидію російської агресії», прийнята 21 квітня висуває основні претензії до держави-агресора на законодавчому рівні. 

Нова постанова «Про протидію російської агресії», прийнята 21 квітня висуває основні претензії до держави-агресора на законодавчому рівні. Депутати наголосили на тому, що даний крок є відправною точкою нових відносин з РФ і закликали збирати докази злочинів російської армії.
Автор проекту, Оксана Сироїд, зазначає, що юридична претензія дає змогу на міжнародному рівні висунути звинувачення Росії.
«На жаль, війна для нас стала майже звичною справою, але це не повинно звільняти нас, урядовців, від пошуку шляхів завершення війни. Росія напала на нас і тому повинна бути притягнена до відповідальності. Даний документ є обов’язковим юридичним підґрунтям для консолідованого звинувачення РФ у злочинах», - розповідає депутат.
У документі зазначені всі гучні злочинні випадки дій російської армії на Донбасі. Зокрема згадується збитий росіянами малазійський боїнг, озвучені обсяги руйнувань і кількість вимушених переселенців.
Як зазначають політологи, дана постанова є логічним продовженням офіційного звернення уряду, щодо визнання Росії країною-агресором. Єдине, чого бракує на даному етапі новому законодавчому проекту – це обширних доказів. Самі ж депутати розповідають, що гучні випадки є звісно неспростовними фактами злочинів Росії на Донбасі, але для подальших дій українського уряду в міжнародних установах потрібно зібрати ще більше доказів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео