Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада звернулася до ЄС з проханням допомогти у відверненні нової хвилі російської агресії

Верховна Рада звернулася до ЄС з проханням допомогти у відверненні нової хвилі російської агресії
81164 ПЕРЕГЛЯДІВ

Країни Європейського союзу, комітет у закордонних справах Європейського парламенту, а також Японія, Китай і Сполучені Штати Америки отримали тривожне звернення від українських депутатів із закликом допомогти не допустити чергову хвилю агресії Російської Федерації на території України.

Головним каталізатором написання зазначеного вище звернення до лідерів світової політичної спільноти стало викрадення спецслужбами Росії українського громадянина Євгена Панова, аби сфабрикувати проти нього докази авторства нещодавніх військових провокацій в Автономній Республіці Крим. Крім того, за словами Верховної Ради, країна-агресор все ще продовжує утримувати у своєму полоні біля чотирьох десятків українських політичних в'язнів.

Українська сторона вважає, що викрадення громадян нашої держави є нічим іншим як черговою спробою Російської Федерації перекрасти на Україну відповідальність за бойові дії у Криму та Донбасі. Крім того, військове протистояння на українських територіях, розпочате Росією, є прямою та вельми небезпечною загрозою і Європі, і всьому світу. Тому, аби уникнути загострення у стосунках між державами та запобігти зриву Росією виконання Мінських домовленостей, Україна закликає ЄС використати усі можливі політико-дипломатичні заходи.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео