Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Парламент може обмежити доступ українців до інформації щодо стану навколишнього середовища

Парламент може обмежити доступ українців до інформації щодо стану навколишнього середовища
54181 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на той факт, що українська Конституція – зокрема, її стаття 50 – є гарантом вільного отримання українськими громадянами будь-якої інформації про стан довкілля та утримання її статусу як незасекреченої, члени Верховної Ради несподівано зареєстрували законопроект, котрий суперечить зазначеній вище статті головного державного документу.

4838 – такий номер отримав таємничий проект майбутнього закону, в основі якого лежить пункт про нерозголошення отриманої центральним органом виконавчої влади, котрий займається реалізацією політики охорони природного навколишнього середовища, інформації. Виключення у даному контексті становлять тільки ті випадки, котрі є зазначеними в українському законодавстві.

Цікаво, що у разі прийняття такого суперечливого закону, Верховна Рада порушить Конституцію України, оскільки не має жодного права обмежувати доступ українських громадян до будь-якої екологічної інформації. Якщо новий закон затвердять у подібній парадоксальній редакції, то існуватиме великий ризик трактувати його пункти двояко через забезпечення населенню вільного доступу до інформації про навколишнє середовище та водночас заборону поширювати окремі інформаційні частини.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео