Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В України зміниться дозволений ліміт перевищеної транспортної швидкості

В України зміниться дозволений ліміт перевищеної транспортної швидкості
162372 ПЕРЕГЛЯДІВ

4275 – такий номер носитиме новий законопроект Верховної Ради, котрий наразі відправлений на доопрацювання. У майбутньому запланований закон регламентуватиме зміни у контексті дозволеного ліміту швидкісного транспортного перевищення.

Поки що у Кодексі про адміністративні правопорушення (частині 1 статті 122) вказано, що зазначений вище ліміт перевищення становить 20 кілометрів на годину. Законопроект №4275 пропонує інші законодавчі норми на кшталт введення штрафів за перевищення водіями допустимого швидкісного ліміту на 5 кілометрів на годину під час їзди по населених пунктах, та під час перевищення на 10 кілометрів на годину, але – за межами даної території.

Сума такого штрафу орієнтовано складатиме 255 гривень. Контролювати швидкість переміщення транспортних засобів та відповідальність водіїв у цьому контексті будуть поліцейські та автоматичні камери.

Варто відзначити, що незабаром у нашій державі у зв'язку з цим може з'явитися й принципово новий для України контролюючий орган, у чиї обов'язки входитиме слідкування за безпекою дорожнього руху на українських дорогах. У разі введення подібної практики, Україна ще більше наблизиться до стандартів європейських країн, оскільки у Європі завдяки такому законодавчому нововведенню кількість ДТП та, відповідно, жертв аварій знизилася у декілька разів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео