Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні може з’явитися 4G-зв'язок

В Україні може з’явитися 4G-зв'язок
189451 ПЕРЕГЛЯДІВ

4G - нове покоління мобільного зв'язку, для якого характерні найвищі вимоги та стандарти обслуговування – може незабаром запрацювати й для громадян нашої держави. Відповідний законопроект щодо найшвидшого впровадження унікальної технології в Україні вже зареєстровано у парламенті. Сталося це наприкінці цьогорічного серпня.

Отримав зазначений вище документ номер 5051, а його авторами стали троє депутатів – двоє від фракції «Самопоміч» і один – від «Блоку Петра Порошенка». Цікаво, що лише рік тому перші 3G-ліцензії в Україні було видано усім операторам мобільного зв'язку. Якщо незабаром черговий радіочастотний високошвидкісний ресурс почне працювати на українській території, її громадяни зможуть отримати дійсно фундаментальну мобільну технологію.

Варто відзначити, що, хоч 4G є володарем унікальних технічних характеристик, подібний зв'язок все-таки не уникнув критики з боку зацікавлених у придбанні технології держав. Стосується це, у першу чергу, габаритів 4G-апаратів та високого рівня енергетичного споживання. До того ж, у подібних мережах поки що неможливо робити голосові дзвінки і через це телефони змушені переключатися у режим 3G, інвесторські підтримка якого, до речі, є дуже високою на міжнародних ринках через його високий потенціал технологічного розвитку.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео