Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Верховна Рада може збільшити штраф за опір правоохоронцям

Верховна Рада може збільшити штраф за опір правоохоронцям
54291 ПЕРЕГЛЯДІВ

До 6800 гривень – саме стільки, спираючись на текст зареєстрованого у Парламенті законопроекту під номером 5110, правопорушники сплачуватимуть у разі чинення опору представникам правоохоронних структур. Крім того, Верховна Рада може збільшити і розмір штрафів за образу правоохоронців до 510-ти гривень.

У разі прийняття парламентарями вищезазначеного закону, посилиться й кримінальна відповідальність за опір під час затримання правоохоронцями. Таким чином, окрім штрафу, який становитиме від 3400 гривень до майже семи тисяч гривень, правопорушник може отримати п'ятирічний строк обмеження волі або шестимісячний арешт.

Погрози та застосування насилля по відношенню до представника правоохоронних структур майбутній закон каратиме обмеженням або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Образа ж правоохоронця, окрім зазначеної вище суми штрафу, передбачає 60-годинні громадські роботи, двомісячні виправні роботи та 15-денний адміністративний арешт. Вважаються образою у цьому контексті нецензурні жести, лайливі або грубі вислови та непристойна оцінка особистісних якостей правоохоронця.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео