Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закарпаття хоче у Європу: заробітчани хочуть змін до закону про зовнішню трудову міграцію

Закарпаття хоче у Європу: заробітчани хочуть змін до закону про зовнішню трудову міграцію
79800 ПЕРЕГЛЯДІВ

Громадськість Закарпаття закликає Верховну Раду розглянути ряд змін до «Закону про трудову міграцію».

Міграції населення відбувалися протягом всієї історії людства. Американські соціологи вважають, що найкращими видами міграції є трудова чи студентська. Проте, те що добре для США – для України є проблемою. Сотні наших громадян вимушено їдуть за кордон не просто у пошуках кращого життя, а з метою приїхати заробити кошти на родину, яка лишилася по іншу сторону українського кордону.
«Ми поїхали у Чехію, коли моїй дитині був лише рік. Треба було віддавати купу боргів: за весілля, за хату… Їхали, бо сподівалися на швидкий заробіток. Дитину взяти з собою не могли. Важко було оформлювати документи та й грошей на всі ці процедури не було. Так живемо вже 8 років», - розповідає мешканка села Доробратове, яка була вимушена їхати на заробітки.
Правовики зазначають, що фактично українські трудові мігранти не мають якісних гарантій. Простими словами і за кордоном безправні, і в Україні не можуть нормально реалізувати свої права. Більше того, таке положення людей, які їздять, грубо кажучи, туди-сюди на заробітки породжує купу проблем: зокрема у правовій сфері сформувалося негласне поняття «євросироти», тобто діти, які залишилися на виховання бабусям та дідусям, поки батьки заробляють гроші.
Громадськість Закарпаття закликає Верховну Раду розглянути ряд змін до «Закону про трудову міграцію». Зокрема встановити систему укладання двосторонніх договорів України та іноземних підприємств про працевлаштування, активізувати переговорний процес про визнання наших посвідчень, дипломів, тощо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео