Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна зможе судитися з Росією на міжнародному трибуналі

Україна зможе судитися з Росією на міжнародному трибуналі
26705 ПЕРЕГЛЯДІВ

Які ж претензії зможе висунути Україна у разі судової тяжби з Росією?

Рік протистояння привів наших народних депутатів до необхідності прийняття рішення про визнання Росію агресором на законодавчому рівні.
Постанова «Про відсіч збройної агресії» є фактично продовженням закону, який визнав Росію агресором.
Які ж претензії зможе висунути Україна у разі судової тяжби з Росією?
По-перше, будуть зачіпатися питання матеріальної шкоди. Зокрема, зараз іде підрахунок завданих збитків інфраструктурі та підприємствам в цілому, більше того, «збитком» у даній ситуації є ті кошти, які Україна недоотримала за поточний період. Окремим пунктом іде питання націоналізації майна в Криму та користування корисними копалинами агресором.
По-друге, під розгляд підпаде і нематеріальний бік проблеми. Як всі ми з вами помітили, Росія неодноразово намагалася спаплюжити імідж нашої держави на міжнародній арені, а про пропаганду у власних ЗМІ – годі і говорити.
Крім того, нова постанова звертає увагу на порушення РФ прав людини, а саме гоніння за національною та релігійною ознакою у Криму, катування, незаконне утримання та вивезення українських громадян на Донбасі.
Як зазначають експерти, нова постанова робить прогресивний крок у відтворенні подій. Свій початок, за новим документом, російська агресія бере від моменту розстрілу Небесної сотні на Майдані (20 січня 2014 року), завершення – не прописано. Також детально зазначають фази агресії протягом року і вказується причетність російських найманців до загибелі малазійського літка, розстрілів мирного населення у Волновасі, а також незаконного проникнення гуманітарних конвоїв на територію України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео