Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Пенсійні виплати в Україні будуть спадковими

Пенсійні виплати в Україні будуть спадковими
53232 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як це буде працювати – детально розповідає Міністр соціальної політики Павло Розенко.

«На пенсію з 3-х років» - майоріли Києвом колись плакати. Жарти-жартами, а нова пенсійна реформа дозволить українцям отримувати соціальні виплати своїх родичів, причому спадково… Як це буде працювати – детально розповідає Міністр соціальної політики Павло Розенко.
Дану систему політик називає накопичувальною і зазначає, що вона покликана покласти початок впровадженню соціальних гарантів в Україні. Тобто, у тому випадку, якщо в нашій державі, грубо кажучи, станеться економічний колапс – пенсіонери зможуть ще певний час гарантовано отримувати свої гроші.
Дату початку «роботи» нової реформи Розенко назвав 2017 рік. Він впевнений, що держава залучить близько 6 мільйонів українців віком до 35 років. Загальна сума, яка буде зібрана на початковому етапі за рахунок таких страхових внесків складатиме 5 мільярдів гривень.
«Накопичувальна система пенсій – це 100% гарантія їх виплат у разі будь-яких форс-мажорних обставин з боку держави і власне, з боку пенсіонера», - розповідає Пан Розенко і додає, що кожного місяця на особистий пенсійний рахунок українцям буде «падати» певна сума відрахувань: «Спочатку – це буде 2%, а вже до 2022 року плануємо збільшити до 7%».
У тому випадку, якщо людина, на жаль, помре і не зможе скористуватися своїм рахунком – його кошти будуть передані по спадковій лінії, яку визначатиме або заповіт, або, у разі відсутності останнього – закон України.
«Мета цієї реформи – залучити кошти, які будуть не просто гарантією для людей, а й для економіки в цілому. Це вбереже країну від значних економічних потрясінь», - додає міністр.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео