Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЄС бачить прогрес у реформах, але безвізовий режим ще не відкриває

ЄС бачить прогрес у реформах, але безвізовий режим ще не відкриває
79791 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про безвізовий режим Україна можна сказати «мріє» з часу оголошення європеїзації внутрішньої політики, проте ЄС однозначних відповідей не дає.

Про безвізовий режим Україна можна сказати «мріє» з часу оголошення європеїзації внутрішньої політики, проте ЄС однозначних відповідей не дає. Поки що.
Коли прийшов післяреволюційний уряд, Європа все частіше почала озвучувати питання надання безвізового режиму Україні. Єдина вимога – повинні бути проведені ряд ліберальних реформ, а також наша держава повинна модернізувати систему охорони і пропуску на кордоні.
«Українські реформи досягли прогресу. Перший і найскладніший етап вже пройдено. Зараз наступає друга фаза завершення імплантації Плану дій з візової лібералізації з ЄС», - наголошує Єврокомісія.
«Ми провели ряд оціночних заходів і виявили, що Україна зробила майже проривний крок на зустріч до Європейського суспільства. Ми високо оцінили завдання, які уряд поставив собі, а саме реформи правоохоронних органів, медичного обслуговування, надання публічності та прозорості діям уряду. Тепер слід сконцентрувати увагу на поліпшенні сфери надання притулку біженцям, боротьбі з корупцією, забороні торгівлею людьми, вирішити питання дискримінації на різних рівнях. В принципі, це ті критерії, які складають основу другої частини Плану дій з візової лібералізації. Якщо все це буде виконано – у нас буде гарантоване підґрунтя для надання безвізового режиму Україні», - зазначається у документі.
Нагадуємо, що дане питання буде вирішено на саміті «Східного партнерства» у Ризі цього року.
У докладі Єврокомісії зазначається, що моніторинг подальшого впровадження реформ України продовжується і наступний звіт буде опубліковано в кінці 2015 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео