Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи буде ухвалено закон про Добровольчий корпус?

Чи буде ухвалено закон про Добровольчий корпус?
159468 ПЕРЕГЛЯДІВ

Коли Президент дав указ ліквідувати усі незаконно озброєні підрозділи в Україні, мова йшла про приєднання добровольчих батальйонів до ВСУ. 

Коли Президент дав указ ліквідувати усі незаконно озброєні підрозділи в Україні, мова йшла про приєднання добровольчих батальйонів до ВСУ. Ця пропозиція здалася скандальною членам ДУК «Правий сектор». Згодом усі суперечки було усунуто, але все ж таки лідери угрупування вимагали створення окремого закону, який би регламентував діяльність ПС у лавах української армії.
«Усе сходиться до того, що ми повинні приєднатися, закон буде створено, але пізніше, бо у нас зараз немає відповідної законодавчої бази для того, щоб це зробити. Хоча, зі свого боку ми бачимо, що саме зараз є усі необхідні умови для розробки всіх правових норм», - розповідає помічник Дмитра Яроша Андрій Шараскін.
Тим не менш, у «Правому секторі» наголошують на тому, що все ж таки проект закону вже розроблений і зовсім скоро буде представлений на доробку представникам Генштабу та Міноборони.
Як зазначають правознавці, такий законопроект повинен бути розробленим за естонською моделлю організації добровольчих угрупувань.
За запропонованим проектом, «Правий сектор», як і інші добровольчі угрупування будуть перебувати під юрисдикцією Міноборони, але повного злиття з ЗСУ – не буде. Це буде своєрідний добровольчий громадський резерв.
Більше того, є така ідея створити регіональну структуру ДУК, де у кожному регіоні існували би окрема лава запасного корпусу.
Щодо підготовки, то за новим законопроектом передбачається навчання добровольців віком від 14 років, адже головна ідея авторів – виховати патріотів, які уже у свої 18 років вміли тримати зброю в руках і відповідально користуватися нею.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео