Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент підписав закон про декомунізацію

Президент підписав закон про декомунізацію
132959 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скільки ж колізій викликав закон про декомунізацію в Україні! Цілий місяць йшла жорстока дискусія на різних рівнях «за» і «проти» даного закону. Врешті-решт, офіційний документ підписано

Скільки ж колізій викликав закон про декомунізацію в Україні! Цілий місяць йшла жорстока дискусія на різних рівнях «за» і «проти» даного закону. Врешті-решт, офіційний документ підписано.

Як зазначають політики, такий законопроект повинен підтримати національну єдність українців.

«Закон підписано, а разом з цим наше самоусвідомлення сягне нового рівня», - розповідає Анрій Парубій і додає, що гордиться тим, що мав змогу прийняти участь у вирішенні історичного питання.

«Зло, геноцид, ненависть повинні бути покарані, а Герої повинні бути вшанованими і визнаними на державному рівні. Цей ряд законів – це шана. Шана тим, хто поклав своє життя за нашу незалежність і хто бореться зараз з окупантом на сході», - зазначає пан Парубій.

Разом із забороною на «червоне», Президент України визнав на офіційному рівні воїнів УПА героями України. Зазначимо, що загалом було розроблено і підписано чотири законопроекти, які об’єднає спільна тематика декомунізації країни, а саме: «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки»; «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 — 1991 років»; «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 — 1945 років» та «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті».

Цікаво, що окремі регіони почали свою віху декомунізації ще задовго до прийняття даного законопроекту. Зокрема Хмельниччина ще два роки тому ліквідувала пам’ятник Леніну.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео