Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перейменування музеїв - закон про декомунізацію вступив в силу

Перейменування музеїв - закон про декомунізацію вступив в силу
159701 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомило Міністерство культури відтепер Національний музей історії Великої вітчизняної війни буде переіменовано. Про зміни в назві і причини цього розповів Міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Як повідомило Міністерство культури відтепер Національний музей історії Великої вітчизняної війни буде переіменовано. Про зміни в назві і причини цього розповів Віце-прем’єр-міністр - Міністр культури В’ячеслав Кириленко. За його словами міністерство керувалося трьома законами, що вступили в силу: «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років» та «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті».
«Політика декомунізації – потужна вимога суспільства – а відтепер і закону. Маємо шанувати правдиву історію, з нашими трагедіями, нашими героями, без радянських міфів, пам’ятників вождям і мілітарного пафосу», - наголосив Віце-прем’єр.
Також Кириленко запевнив, що нову назву музею Міністерство буде узгоджувати з громадськістю.Крім того, експозиція музею зазнає також змін: «Перед прийняттям остаточного рішення відбудеться громадське обговорення нової назви музею, назва, яка може бути прийнятною, - Музей історії України у Другій світовій війні. Втім, до назви можуть бути внесені корективи. Експозиція цього музею має представити і поточний українсько-російський військовий конфлікт, в якому Україна боронить свою незалежність», - вважає Віце-прем’єр.
Нагадаємо, що закони про декомунізацію були підписані 15 травня Президентом України Петром Порошенком.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео