Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що не подобається ОБСЄ в законі про декомунізацію?

Що не подобається ОБСЄ в законі про декомунізацію?
53326 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники західних країн розділилися фактично на два фронти: ті, хто підтримують закон, і ті хто знайшли причини, щоб не допустити його впровадження.

Закон про декомунізацію викликав забагато суперечок і неоднозначних позицій. Офіційно в уряді заявили, що дані зміни покликані назавжди змінити хід історії та відновити історичну правду у державі. Представники західних країн розділилися фактично на два фронти: ті, хто підтримують закон, і ті хто знайшли причини, щоб не допустити його впровадження.
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявили, що ряд законів про декомунізацію повністю суперечать принципам про свободу слова.
«ЗМІ, медіа – завжди були важливим елементом суспільства. Якщо держава буде не давати висловлювати проблемні думки, зачіпати провокаційні теми, то чи можна буде це вважати якісним виконанням засад свободи слова? Суперечливу інформацію та проблемні думки слід виносити на публічне обговорення, а не ховати її за статтями закону», - висловлює свою особисту думку пані Міятович.
Уповноважений представник ОБСЄ зазначила, що перед прийняттям таких рішень слід було обговорити з представниками громадськості. Міятович наголосила, що перед прийняттям таких суперечливих законів, необхідно проводити обширні дискусії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео