Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прийнято закон, який дозволить оголосити технічний дефолт

Прийнято закон, який дозволить оголосити технічний дефолт
212681 ПЕРЕГЛЯДІВ

"В Україні фінансовий розрив. Розрив у погашенні зовнішнього боргу та обслуговуванні. 15 мільярдів доларів",  - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

«В Україні фінансовий розрив. Розрив у погашенні зовнішнього боргу та обслуговуванні. 15 мільярдів доларів. Це та сума, яку ми повинні виплатити своїм кредиторам. Перекласти платежі на наше населення в умовах війни ми не маємо просто морального права», - заявив Арсеній Яценюк під час представлення урядові законопроекти про право на мораторій на зовнішні виплати.
Фактично закон дає право ввести технічний дефолт в Україні, якщо кредитори не підуть на зустріч вирішенню питання про реструктизацію боргу.
«Це дуже непростий документ, адже він підштовхує країну та наших кредиторів до вельни непростого рішення: або ми домовляємося про реструктуризацію кредитного боргу, або входимо у стан технічного дефолту», - зазначив Юрій Луценко.
Тим не менш, не слід думати, що з завтрашнього дня у нас по країні прокотиться дефолт. Як підкреслює прем’єр-міністр, ВРУ тільки приймає рішення про ухвалення закону.
«Я підкреслюю, ми не зобов’язуємо цим законом нікого оголошувати в цю хвилину дефолт. Право. Ми матимемо завдяки цьому паперу лише право на введення такого стану. Більше того, ми будемо вирішувати по ходу подій чи скористатися нам цим правом чи ні. Крім того, слід звернути увагу, що цей документ робить акцент на на введенні мораторію із зовнішніх виплат України за борговими зобов’язаннями перед виключно приватними кредиторами і регламентує ряд зобов’язань. Ось це головне», - розповідає Арсеній Яценюк.
Нагадуємо, що Україна не може отримати вже другий кредитний транш, адже МВФ вимагає повну реструктизацію боргу нашої держави. Більше того, Міністерство фінансів зазначає, що зараз перемови з нашими кредиторами ідуть важче, ніж колись.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео