Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Комітет виборців України вимагає закон для проведення виборів на Донбасі

Комітет виборців України вимагає закон для проведення виборів на Донбасі
133003 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комітет виборців України вважає, що вибори повинні проходити по всій території нашої держави, проте для східної частини потрібен окремий закон, який по-своєму буде регулювати відносини.

Місцеві вибори вже скоро, але з таки успіхом, як просувається виконання Мінських домовленостей непідконтрольна частина Донбасу, ймовірно, не буде повноцінно голосувати. Комітет виборців України вважає, що вибори повинні проходити по всій території нашої держави, проте для східної частини потрібен окремий закон, який по-своєму буде регулювати відносини.
«Наші експерти готові розробити новий законопроект, який дозволить не просто окупованій частині України прийти і вирішити долю місцевої громади, а гарантувати виборче право для всіх переселенців. Я думаю, важливо буде створити спеціальні виборчі комісії, які будуть обслуговувати виключно переселенців. Вимушені біженці теж повинні мати змогу обрати місцеве самоврядування Донецької чи Луганської областей», - розповідає генеральний директор КВУ Олексій Кошель.
Зазначимо, що за ініціативою Комітету виборців України голосування переселенців може проходити за картками біженців, які так само, як й інші документи матимуть силу посвідчення особи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео