Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тимошенко хоче, щоб новий закон давав змогу відкликати народних депутатів

Тимошенко хоче, щоб новий закон давав змогу відкликати народних депутатів
79872 ПЕРЕГЛЯДІВ

На осінь заплановані вибори місцевого уряду, а законодавча база все ще остаточно не готова. Зараз саме той час, коли урядовці ще мають час довершити законопроекти. 

На осінь заплановані вибори місцевого уряду, а законодавча база все ще остаточно не готова. Зараз саме той час, коли урядовці ще мають час довершити законопроекти. Зокрема, лідер партії «Батьківщина» вважає за необхідне впровадити норму про відкликання народного обранця.
За словами лідера партії такий хід повинен вберегти від корупційних засад місцеве самоврядування. Більше того, «Батьківщина» вважає, що необхідно скасувати мажоритарну систему виборів в Україні.
«За всі роки незалежності люди жодного разу не обирали партії за відкритими списками. Цього разу ми хочемо раз і назавжди змінити хід події. Ми виступаємо також проти мажоритарної системи виборів. Треба сказати одне велике «ні» мажоритарним системам, адже це є запорукою відмови від корупції», - заявляє пані Тимошенко.
Щодо пропозиції «відозви» депутата, лідер партії вважає, що необхідно дати зрозуміти народному обранцю, що його влада – не безгранична і він легко може втратити своє місце: «Якщо ми змінюємо країну, то необхідно постановити нову думку для тих, кого ми обираємо, що їх повноваження легко звести на нуль, якщо він не виконує своїх безпосередніх функцій та завдань. Треба запровадити норму відкликання депутатів. Тільки у такому випадку можна розраховувати на дієвість нового уряду», - завершила Юлія Тимошенко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео