Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні буде європейська модель оподаткування

В Україні буде європейська модель оподаткування
186193 ПЕРЕГЛЯДІВ

2015 рік став справжнім часом реформ для країни. Скоро державу чекають зміни і у податковій системі. Зазначимо, що дана сфера найбільше зазнала змін за часів режиму Януковича. 

2015 рік став справжнім часом реформ для країни. Скоро державу чекають зміни і у податковій системі. Зазначимо, що дана сфера найбільше зазнала змін за часів режиму Януковича. Недосконалість і бюрократія значно обмежували рух всіх справ, проте зараз уряд має на меті виправити дану недосконалість.
«Нацрада реформ, що зараз створена при Президенті України, об’єднує 18 цільових команд. Однією з таких є команда податкової реформи. Зараз експерти, на чолі з Міністром фінансів Наталею Яресько, розробляють нові положення для впровадження податкової реформи», - заявила заступник голови Мінфіну Олена Макеєва.
За словами політика, зараз іде етап розгляду найбільш підходящих моделей розвитку податкової системи. Обирати найкращу пані Макеєва пропонує разом із громадськістю. Особисто вона вважає, що в Україні краще за все «приживеться» європейська модель.
«Наша команда працює по 18 годин на добу. Саме стільки часу у день ми всі разом виділяємо для того, щоб розробити гідну реформу», - повідомляє Олена Макеєва.
Згідно проекту нових положень в Україні планують зменшити ЄСВ – єдиний соціальний внесок: «З позиції громадян ми розуміємо, що це буде найвигіднішим рішенням. Проте, наша мета зберегти баланс між населенням, що веде бізнес та тією категорією, що працює і сплачує податки. Зокрема, ми розуміємо, що зараз іде велике податкове навантаження на зарплатні. Ми хочемо прибрати взагалі таке поняття, як «зарплата у конвертах». Саме так наші громадяни зможуть менше сплачувати податків», - запевняє заступник голови Мінфіну.
Крім цього, за новою реформою буде визначено планування держбюджету на декілька років вперед та максимально вивести на поверхню «тіньовий бізнес».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео