Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що потрібно реформувати в «Укрзалізниці» і чому студентам невигідно їздити потягом?

Що потрібно реформувати в «Укрзалізниці» і чому студентам невигідно їздити потягом?
79943 ПЕРЕГЛЯДІВ

Потяг – один із найдешевших і разом з цим найшвидших засобів пересування всередині країни та закордон. Тим не менш, наша «Укрзалізниця» все ще «не дотягує» до європейських стандартів.

Потяг – один із найдешевших і разом з цим найшвидших засобів пересування всередині країни та закордон. Тим не менш, наша «Укрзалізниця» все ще «не дотягує» до європейських стандартів. Експерти стверджують, що необхідно провести ряд змін, щоб заохотити громадян користуватися нашим залізничним транспортом.
Зокрема, для внутрішнього туризму, на думку фахівців буде корисно, якщо УЗ дозволить перевозити велосипеди та поліпшить умови для транспортації інвалідів. Практику перевезення двоколісного транспорту має ряд європейських країн, зокрема навіть наш найближчий сусід Польща – вже давно дозволив перевозити громадянам велотранспорт. Більше того, у ЄС запроваджено такий термін, як «велоквиток». Крім цього, експерти стверджують, що варто поліпшити умови для переміщення людей з обмеженими можливостями. Банально, у наш вагон УЗ з платформи важко піднятися та спуститися навіть звичайним людям.
Щодо студентів, то Укрзалізниця тепер відмовила у знижці. Щоправда, тільки на купе, СВ та перший клас регіональних поїздів. «Реформували» пільги керівники УЗ 29 травня. Вже 30 неможливо було купити квиток по студентському на вагон типу «купе» зі знижкою. Більше того, ті квитки, які бронювалися ще до скасування пільги – 30 травня мали повну вартість.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео