Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Медична реформа зменшить кількість працюючих

Медична реформа зменшить кількість працюючих
26735 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше не буде питань: до якого лікаря піти, чи буде залежати рівень обслуговування в залежності від того по знайомству чи ні ти прийшов на консультацію, а ліки будуть виписувати згідно твого матеріального стану

Більше не буде питань: до якого лікаря піти, чи буде залежати рівень обслуговування в залежності від того по знайомству чи ні ти прийшов на консультацію, а ліки будуть виписувати згідно твого матеріального стану. Для наших реалій – це звучить немов утопія, проте, таке життя нам обіцяють після введення реформи МОЗ.
За новими даними, Міністерство охорони здоров’я хоче зробити так, щоб заробітня плата залежала не від якихось певних норм, а від обсягу проробленої роботи. На думку реформаторів, такий підхід повинен змінити ставлення лікарів до пацієнтів і разом з тим зменшити кількість некваліфікованих працівників.
Президент міжнародного благодійного фонду «Здоров’я українського народу» Сергій Сошинський вважає, що такий підхід є історично обґрунтованим: «Ще у Давньому Римі було запропоновано платити лікарям виключно за ту роботу, яку вони реально зробили. В Україні, нажаль, більшість медиків допомагають виключно на папері».
Самі представники сфери охорони здоров’я такого підходу відверто побоюються: «Сама ідея в принципі – не погана, проте що робити молодим лікарям? До старих кадрів так чи інакше люди підуть, проте, що робити молоді, яка не встигла себе зарекомендувати? Більше того, навіть і працівникам зі стажем немає гарантії утриматися за робоче місце: більшість лікарів мають «своїх» людей, яким вони виписують «ліві» лікарняні, роблять довідки для їх дітей. Таких «клієнтів» і у разі потопу не прогониш», - розповідають лікарі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео