Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вкладники можуть спати спокійно: термінові депозити будуть повернені

Вкладники можуть спати спокійно: термінові депозити будуть повернені
186262 ПЕРЕГЛЯДІВ

Громадські хвилювання пов’язані з невиплатою термінових депозитів повинні стихнути з підписанням закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно повернення термінових депозитів"

Громадські хвилювання пов’язані з невиплатою термінових депозитів повинні стихнути з підписанням закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно повернення термінових депозитів".
Законопроект було ухвалено Верховною радой 14 травня.
«Стабілізація банківської системи, як гаранта поліпшення фінансовій ситуації в країні, є ключовим питанням для справжнього уряду України», - заявляють народні депутати.
Закон України № 424 - VIII, норми якого обіцяють вкладникам термінових депозитів швидке отримання грошей, як кажуть, на руки.
У зв’язку з ухваленням закону були внесені зміни до Цивільного Кодексу України, а також в "Закон про цінні папери і фондовий ринок", згідно з якими вкладники мають право отримання грошових коштів по депозиту вже по закінченню терміну договору. Слід також зауважити, що умови дострокового повернення грошових коштів за терміновим договором у кожному окремому випадку вирішуються індивідуально і залежать більшою мірою від політики банку і алгоритму вирішення цих питань.
Закон також не відміняє права фізичних осіб на дострокове розірвання кредиту і можливості вибирати: чи залишити гроші на депозитному рахунку або скористатися ними, як особистими коштами, на найбільш вигідних умовах.
Банкіри відмічають ці зміни як позитивні, а також говорять про те, що стабільні фінансові стосунки у сфері депозитів, можуть бути відмінним ресурсом для кредитування і основою для зменшення ставки за кредитами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео